מצלמת איי פי (ip)
איי פי הוא קיצור צמד המילים internet protocol ומצלמת איי פי כשמה כן היא-מצלמת אינטרנט , למעשה מדובר במצלמה אותה מחברים לאינטרנט דרך האמצעים הקונבנציונליים ביותר (נתב לדוגמא) ותו לא , אלא שהפשטות בהרכבה והתפעול לא סותרים את התחכום שמציעה מצלמה מהסוג הזה. לאחר שהמצלמה חוברה אל האינטרנט וכתובת האיי פי שלה הוגדרה (ובעצם המצלמה מתפקדת כרגע כמין תחנה אינטרנטית שכזו…) ניתן לצפות בשידורי המצלמה מכל מקום שנרצה , וזאת בתנאי שיש לנו מחשב , אינטרנט , ותוכנת צפייה. כן , זה הכל.
מה נוכל לעשות בעזרת מצלמה זו?
* צפייה בתוכן המצולם (המוקלט או בשידור חי) גם מהבית , ובעצם מכל מחשב.
* שיתוף צופים נוספים , ונחליט בעצמנו מה יהיו המצלמות בהן נאפשר לכל צופה לצפות.
* נוכל מכל מקום לשנות זום , וכמובן להזיז את המצלמות על צירן.
* היות והמצלמות הן בלתי תלותיות בשום ממשק נוכל לשנות מיקומי מצלמות , להוסיף או להפחית במצלמות בלי שנידרש בשינויי חומרה , כרטיסים גרפיים , או הגדרות מכל סוג.
* בעזרת תוכנה נוכל להקליט ולצפות עד חודש אחורה , החומר המצולם ימתין לנו מרחק של הגדרת היום והשעה בהם נרצה לצפות. (במקום להריץ את הסרט במשך שעות.)
* המצלמה מתפקדת גם כחיישן תנועה vmd ובכך חוסכת בזמן צילום ובעלויות , המצלמה מתחילה בצילום מהיר וסטנדרטי (25פריימים לשנייה) ברגע שהיא מזהה תמונה , עד אז היא מצלמת צילום יותר איטי של פריים לשנייה , כמו כן המצלמה דואגת להדגיש על מסך הצפייה את התנועה ולסמן את מיקומה ע”י הקפתה.
וכמובן שמאפיינים אילו כולם אינם תלותיים בשום משתנה מלבד החלטותיו האישיות של מפעיל המצלמה ותו לא.
את כל הפעולות למעלה יוכל לעשות בעזרת תוכנת הצפייה בקלות ובפשטות.
היום-כאשר אבטחת העסק עומדת במקום הראשון , ומעקב אחר המתרחש בשטחים הרגישים הוא בגדר חובה , יש לעשות זאת בצורה הישירה ביותר ובשימוש בחומרה דיגיטלית קלה לתפעול וכמובן מקוונת , דינאמית וגמישה לשינויים.
פרוטוקול אינטרנט (IP)
פרוטוקול התקשורת העיקרי בחבילת פרוטוקול האינטרנט לשליחה וקבלת חבילות נתונים על גבולות הרשת.